Die Destillation von Schnaps

Möchten Sie mit anderen Ihre Erfahrungen zur Destillation von Schnaps austauschen? In diesem Forum dreht sich alles um das Schnapsbrennen als Hobby. Bitte beachten Sie unsere Forenregeln (siehe Hilfreiche Tipps zur Benützung).

Beitrag:

RE: GIn
Von: Depperl am 28.02.2016 19:26:11 | Region: Dort
Also kilo bestimmt nicht....
Hier mal ein Rezept aus einem US forum

- Take 1 liter of 43% neutral (made from the hearts of a BW, fractionated all bran, etc. fermentation);
- Eat a tangerine and keep the skin;
- Mildly crush 12 grams of juniper berries;
- Mildly crush 3 grams of coriander seeds;
- Add the tangerine skin, the berries and the seeds to the one liter of 43%;
- Let it macerate at room temperature for two weeks;
- After two weeks, filter out the herbs, berries, skins, whatever;
- Distill your one liter of macerated gin in a potstill, do it relatively slowly as in a spirit run;
- Discard the first 10 mls, collect the next 400 mls;
- You will end up with 400 mls at around 70 to 80%;
- Dilute to 45%;
- Give it up to 5 weeks rest in a glass demi-john;
- Drink it!
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